familjehem sökes

Familjehem sökes

en trygg och kärleksfull plats för barn i behov

Fler familjehem sökes för att öppna sina hem som en trygg och kärleksfull plats för barn i behov. Välkommen till vår värld av kärlek och omsorg där vi öppnar våra hjärtan för att välkomna barn i behov av en trygg och stabil miljö. Vi på Startsteget söker engagerade familjehem som är redo att skapa meningsfulla och varaktiga relationer med de barn som behöver en extra dos av kärlek och stöd.

”Vi behöver fler engagerade personer som vill ställa upp för våra mest utsatta barn och ungdomar. Att vara familjehem är en meningsfull och viktig uppgift som kan förändra liv.”

Som familjehem spelar du en avgörande roll i att skapa en trygg och främjande miljö för barn som av olika anledningar behöver en temporär plats att kalla sitt hem. Genom att öppna ditt hem och ditt hjärta för dessa barn ger du dem en chans till en ljusare framtid och en positiv start i livet.

Familjehem sökes med olika bakgrunder och livserfarenheter, men med samma höga nivå av kärlek och omtanke. Det viktigaste är att du har en genuin önskan att göra en positiv skillnad i ett barns liv och att du kan erbjuda en stabil och stöttande miljö. Vi erbjuder omfattande stöd, utbildning och resurser för att säkerställa att du känner dig trygg och kompetent i din roll som familjehem.

Varför bli familjehem hos Startsteget?

 1. Kärlek och stöd: Vi tror på kraften av kärlek och stöd i ett barns liv. Som familjehem blir du en viktig del av ett nätverk som strävar efter att skapa en kärleksfull och trygg plats för varje barn. Läs mer om att vara familjehem.

 2. Utbildning och resurser: Vi erbjuder kontinuerlig utbildning och resurser för att stärka dina färdigheter och ge dig verktygen du behöver för att vara en framgångsrik familjehemsförälder. Läs mer om våra kompetenta familjehemskonsulenter.

 3. Ekonomiskt stöd: Vi förstår att att vara familjehem kan vara en utmaning. Därför erbjuder vi ekonomiskt stöd för att täcka de dagliga kostnaderna för att ta hand om ett barn. Läs mer om familjehem ersättning.

familjehem
Familjehem sökes genom Startsteget

Familjehem sökes - krav

Vi gör en matchning utifrån den målgrupp vi arbetar med och utifrån de behov som den placerade har. Vissa familjer har vi mångårig kontakt med och det blir rätt tid i livet och matchning senare. Vi har långa relationer med våra familjer, några har vi samarbetat med i många år.

Vi letar efter familjer som gärna har…

 • Max två barn under 18 år i hushållet inklusive familjehemsplacerade (Har ni flera? Då har vi en diskussion tillsammans!)
 • En vuxen hemma på heltid eller flexibelt arbete (Det är önskvärt, men inget krav!)
 • Erfarenhet av arbete med barn och unga sedan tidigare
 • Vilja och möjlighet att ta emot barn och ungdomar med utmaningar i ryggsäcken

Stämmer detta för er? Tveka inte att söka!

Efter er ansökan kommer ni vara i kontakt med Polisen, Kronofogden, Socialtjänsten och Försäkringskassan. Läs mer om vilka dokument som krävs och processen för att bli familjehem.

Familjehem sökes - intresseanmälan

Viktiga frågor ni bör ställa er innan ni gör intresseanmälan

 • Har ni tid, tålamod och plats för ett barn eller ungdom som kan ha stora svårigheter?
 • Om ni har egna barn, är de positivt inställda till att ta emot ett barn/ungdom i er familj?
 • Kan ni tänka er att ha regelbunden kontakt med skolan och hjälpa barnet med läxor?
 • Kan ni tänka er att ta ansvar för att barnet får den hälsokontroll, sjukvård och tandvård barnet behöver?
 • Kan ni tänka er att stötta barnet i relationen med sitt biologiska nätverk om det ingår i uppdraget?
 • Är ni beredda att ha ett nära samarbete med socialtjänsten och Startstegets familjehemskonsulent?
familjehem sökes
Familjehem sökes - erbjud en trygg och kärleksfull plats för barn i behov

Familjehem sökes - intresseanmälan

Vänligen fyll i dina uppgifter i nedanstående fält och skicka in din intresseanmälan för familjehem sökes till oss. Vi hör av oss så snart vi kan!

Några av oss som arbetar med familjehemsvård hos Startsteget

Kirsi Karvonen

Vice VD

Kirsi, Startstegets vice VD, studerade till beteendevetare med inriktning sociologi utifrån hennes brinnande intresse för att hjälpa utsatta människor. Även hennes föräldrar var familjehem i många år. Att öppna upp sitt hem och vara familjehem kan göra skillnad för ett barn, genom att finnas där i deras vardag. Målet är att skapa en trygg tillvaro och leda till en utveckling som rustar barnen till självständiga individer i vuxen livet.

Emelie Melin

Familjehemskonsulent

Emelie har tagit socionomexamen vid Stockholms universitet 2013 och har sedan dess arbetat inom socialtjänsten.

Hon har arbetat som familjebehandlare inom öppenvården mot ungdomar, men främst har hon arbetat inom Placeringsenheten som jourhem- och familjehemssekreterare. 

Gunilla Tandberg

Teamledare/ familjehemskonsulent

I över tjugo år har Gunilla jobbat med socialt arbete som socionom, både privat och inom socialtjänsten där hon till stor del arbetat inom familjehemsvården med att rekrytera, utreda, utbilda och handleda familjehem.

I bagaget har hon även med sig arbete på en resursskola, ett center för tonårsflickor med olika typer av psykosocial problematik och erfarenhet som barnhandläggare.

familjehem sökes
Familjehem sökes
Rulla till toppen