Hur ser ett familjehem ut? Som ditt hem!

Ett barn i varje klass. Ungefär så många blir placerade i familjehem. Aldrig har så många barn och unga i Sverige haft så få vuxna runt sig. Det kan vi ändra på tillsammans. Familjehem öppnar en trygg vardag genom att stötta barn och ungdomar i svåra situationer. Men Startstegets familjehem gör det aldrig ensamma. Vi är ett team som tillsammans löser det ni behöver för att kunna vara ett så bra stöd som möjligt – och stödet kan se olika ut från familj till familj.

Det är alltid en styrka att ta vara på det naturliga i familjehemmen. Med det menar vi att du inte behöver vara läkare och psykolog, utan ge det naturliga en familj kan ge: stabilitet och förutsägbarhet. Våra familjehem ska kunna fokusera på det och vi hjälper till med delar runt omkring. Vi lyssnar, samarbetar och agerar – alltid med barnets bästa i fokus. Vi tar del av deras innersta tankar för att förstå vad de behöver och utvecklar deras självkänsla.

”Inget familjehem ska någonsin känna sig ensam i ett ärende. Familjehemmen får mycket stöd och hjälp från oss och det kan både handla om praktiska och känslomässiga situationer”

- Gabriel, vd Startsteget.

Det finns många barn och ungdomar som behöver landa i ett tryggt hem med rätt förutsättningar. Alla har individuella behov, därför behöver vi olika familjehem. En bra plats för vardagslivet, i eller utanför stadskärnan. Ensamstående eller större familjer. Är du en trygg person med tid, värme och tålamod? I våra familjehem finns vettiga värderingar och ett stabilt liv för att skapa en vardag med nära relationer som är pålitliga och varaktiga, med glädje och skratt. Det kan vara småsaker i vardagen som skapar positiva minnen. Och rustar barnen för framtiden.

Läs om vårt stöd till våra familjehem

Läs om hur vi arbetar med tredelat ansvar

Hur vi arbetar med förstärkt familjehemsvård

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.