Vi arbetar för en varaktig och positiv förändring av den sociala livssituationen för enskilda individer och familjer.

Inom öppenvården jobbar vi oftast hemma hos familjer. Vi stöttar hela familjen i delar som struktur och rutin i vardagen, och relationer mellan barn och föräldrar. Vi kartlägger mål och behov, för att situationen ska vara hållbar i familjer där barnen och ungdomarna inte är familjehemsplacerade.

Stöd till barn, unga och hela familjer i hemmen

Vår personal uppmärksammar och kartlägger behov för att ge extra stöd mot ett självständigt liv. Öppenvårdsinsats ser ut på olika sätt eftersom de alltid är anpassade utifrån individen. Insatserna kan också kombineras med andra insatser som Startsteget erbjuder inom ramen för socialtjänstlagen, till exempel familjehem eller stöd- och träningsboende. Vi ser helt enkelt till att ge det som efterfrågas och kompletterar kommunens egna insatser.

För vem?

Inom öppenvården hjälper vi dig som:

  • Är mellan 11–17 år med till exempel utmanande beteende, bekymmer med närvaro och kunskapsmål i skolan, eller kriminella attityder och beteenden.
  • Bor i en familj med barn mellan 0–17 år och behöver stöd i föräldraskapet.
  • Är en ung vuxen mellan 18–30 år med tidigare missbruk eller kriminalitet som behöver stöd för att klara vuxenlivet genom kvalificerat kontaktmannaskap.

Läs om hur vi arbetar med öppenvård

Läs om våra verktyg i öppenvården

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.