Passar ni som familjehem?

Familjehemmen öppnar
sina hem och famnar

Vad är det som krävs för att bli ett familjehem?

Alla situationer är unika, och det är därför vi behöver olika typer av familjehem. Oavsett om du är ensamstående, har egna barn eller bor på landet eller i stadskärnan, finns det möjligheter att hjälpa. Som en förlängning av socialtjänsten söker vi alltid efter rätt familj för varje barn och ungdom, och vi gör alltid individuella helhetsbedömningar.

Familjehemmen ger en trygg plats för våra ungdomar att landa på och vuxna att räkna med.  Genom kärlek, stimulans och rutiner kan familjehemmen skapa en grund som förändrar livet för barn och unga. Vissa familjehem har en vuxen som är hemma på heltid, medan andra har båda föräldrarna om det behövs.

Det är viktigt för oss att våra familjehem är tillgängliga för våra barn och ungdomar, oavsett om de är i skolan eller hemma. Vi ser dig som en del av vårt team för att tillsammans skapa möjligheter för barn och ungdomar. Varje dag, dygnet runt. Här besvarar vi vanliga frågor om familjehem.

Vi letar efter familjer som gärna har…

  • Max två barn under 18 år i hushållet inklusive familjehemsplacerade (Har ni flera? Då har vi en diskussion tillsammans!)
  • En vuxen hemma på heltid eller flexibelt arbete (Det är önskvärt, men inget krav!)
  • Erfarenhet av arbete med barn och unga sedan tidigare
  • Vilja och möjlighet att ta emot barn och ungdomar med utmaningar i ryggsäcken

Stämmer detta för er? Tveka inte att söka!

Du behövs!

Din trygghet, vardag, goda mat och varma famn. Ditt hem.

Ta steget mot att bli ett familjehem!

Rulla till toppen