Referenser

Här kan ni läsa fina referensbrev vi fått från våra uppdragsgivare. Om du vill läsa brev från våra fantastiska familjer i stället så hittar du dem här.

”Vi har haft en ungdomsplacering utifrån hederskontext som pågick i ca 9 månader under 2020. I uppdraget ingick det att hjälpa ungdomen att utvecklas till en självständig individ samt stärka ungdomens självbild och identitet. Uppdraget i sig var väldigt komplext och krävande. Vi fick kämpa tillsammans med Startsteget. Med mycket stöd från Gabriel och Kirsi kunde vi nå fram till ungdomen. 

Detta är ett företag som jag rekommenderar starkt och jag kommer själv fortsätta samarbeta med de i framtiden. Jag är väldigt nöjd med deras stöd och har stort förtroende för Startsteget.”

”Under det senaste året (2019–2020) har jag varit familjehem åt två ungdomar varav den ena kommer ifrån Startsteget. Placeringen är fortsatt pågående. Tanken på att bli familjehem hade jag haft sedan länge innan jag började, men det var kontakten med Gabriel och Kirsi som gjorde att jag vågade ta det första steget. De gav mig ett proffsigt och tryggt bemötande och vägledde mig genom hela processen. Placeringen är ett svårt fall för en nybörjare, men med Gabriel och Kirsis stöd har vi hanterat det på ett proffsigt sätt. Vi har lyckats genomföra alla gemensamma mål för den här perioden.

Det som imponerade mest på mig i vår första kontakt, var att de kunde läsa att vi var rätt matchning för varandra, trots att de inte kände mig. Med tanke på att jag har två placeringar boende hos mig, har jag möjlighet att jämföra servicen mellan de två familjeföretagen och jag vet att jag kommer välja Startsteget framför andra familjeföretag om jag vill ta emot fler placeringar i framtiden.
Jag vill tacka Startsteget för möjligheten att göra en insats för samhället och uppfylla en dröm som jag har haft sedan länge.”

”Startsteget är engagerade konsulter som finns att nå 7 dagar i veckan, dygnet runt. Vid problem finns stöd och lösningar av problem. Som familjehem kan du koncentrera dig på det placerade barnet/ungdomen, konsulenterna sköter alla kontakter ut mot olika myndigheter.

Dom är också väldigt duktiga att ta dom svåra, tunga bitarna med ungdomarna så vi i familjehemmet håller oss neutrala i sakfrågan. Ofta måste vi i familjehemmet ha snabba utryckningar gällande detta och har alltid fått stöd i situationen. Konsulenterna finns alltid som stöd för oss i olika möten med skola, anhöriga, socialtjänst etc.
Vi rekommenderar verkligen att jobba ihop med Startsteget som familjehem.”

”Vi som arbetar som behandlande familjehem och jourhem med mycket svåra och komplicerade uppdrag som är i tjänst 24/7. Då är det viktigt för oss att vi har möjlighet till stöd, rådgivning och uppbackning dygnet runt.
Vår praktiska erfarenhet av Startsteget är att Startsteget med råge uppfyller de kriterier som vi som familjehem söker för att ha möjlighet att arbeta professionellt. Fokus för oss ligger i att få fram att vi alla är proffs och inte bedriver förvaring.

Startsteget är:
Mycket professionella inom sitt arbetsområde
Mycket kunniga och tydliga i sina roller
Tillgängliga 24/7

Vi ser dem som arbetskollegor och tillsammans bildar vi ett professionellt arbetslag och vi kan varmt rekommendera Startsteget.”

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.