Emma
Ekström

Familjehemskonsulent

emma.ekstrom@startsteget.se
070 759 66 44

Startsteget erbjuder familjehem, stödboende och öppenvård

Emma är utbildad folkhälsovetare. Hon har arbetat på både förskola, lågstadiet i skolan och avslutade precis en tjänst på en resursskola. Hon har även bott i USA i 1,5 år och där arbetade hon som Au pair. Emma har ett stort intresse för barn och ungdomar, men är även intresserad av hälsa i stort.

"Det som engagerar mig är att kunna bidra till att göra skillnad för barn och ungdomar. Att det finns ett hem där de kan växa upp och känna trygghet, stabilitet, omtyckta och uppskattade. Bidra till att dem hamnar i en positiv riktning och får så bra förutsättningar som möjligt och en meningsfull framtid."

Vilken kompetens kommer du att bidra med i din nya roll?

Jag kommer senast från en tjänst på en resursskola, där jag arbetade med barn och ungdomar som kan befinna sig i tuffa situationer både inom skolansvärld och ifrån hemmet. Där de behöver få stöd och rätt förutsättningar av viktiga personer för att kunna lyckas och utvecklas. Den erfarenhet från resursskolan kommer jag kunna bidra med tankar och idéer utifrån barnets perspektiv.

Vad är det som engagerar dig att arbeta med familjehem?

Det som engagerar mig är att kunna bidra till att göra skillnad för barn och ungdomar. Att det finns ett hem där de kan växa upp och känna trygghet, stabilitet, omtyckta och uppskattade. Bidra till att dem hamnar i en positiv riktning och får så bra förutsättningar som möjligt och en meningsfull framtid. Att människor öppnar upp sitt hem för att kunna ge dem det är en betydelsefull insats.

Vilka förväntningar har du på arbete hos Startsteget?

Jag ser fram emot att arbeta med Startsteget för det engagemang och kvalité de besitter. Positiviteten och stöttningen som finns och att ständigt vilja det bästa. Barn och ungdomar ska få rätt förutsättningar i livet och det är något som Startsteget arbetar för. Jag ser fram emot att kunna utvecklas inom min arbetsroll och kunna göra skillnad för barn och ungdomar och där är Startsteget rätt för mig.

Tillsammans kan vi ge barn och unga bättre förutsättningar i livet och ett tryggt hem. Varje dag, dygnet runt.

Våra stödboenden ger en stabil grund för unga att växa och utvecklas. En trygg plats som gör skillnad.

Vår öppenvård stärker individer och familjer att ta kontroll över sina liv. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid. 

Rulla till toppen