Att bo på stödboende

Vi på Startsteget är med under resans gång och skapar struktur och hållbara rutiner. Det tror vi går i en naturlig, trygg hemmiljö. Fyrkantighet och socialt arbete går inte alltid hand i hand. Därför utgår vi alltid från att erbjuda individuellt stöd. Att bo på ett stödboende under en tid är nödvändigt för en del, men inte en långsiktig lösning.

För dig som bor på stödboendet finns därför bland annat kontakt via jourtelefon dygnet runt, tillgång till internet och praktisk hjälp när du till exempel ska handla mat. Vi skapar veckoscheman och har motiverande samtal. Våra stödboenden riktar sig till ungdomar som är relativt självständiga men behöver skydd i eget boende där någon också finns för att ge stöd och tillsyn. På sikt är målet att kunna bo på egen hand. De som bor i våra stödboenden har någon form av sysselsättning, till exempel jobb eller studier. Vi har även praktikplatser i Mälardalen och möjlighet att hjälpa dig som inte har skolplikt.

Hur ser stödboendena ut?

Det gemensamma stödboendet är ett fullt möblerat kollektivt boende med fyra platser och delad toalett, dusch och kök – utrustat för komfort. Vi bemannar dygnet runt, ger stöd och handleder. Personal finns sovande eller vaken natt. För varje individ anpassar vi och har både en samordnare och en kontaktperson som stöttar.
Vi har också egna boenden som stödboende, så kallade satellitlägenheter, i Mellansverige.

”Vissa stödboenden jobbar med ett visst antal timmar som de boende får hjälp under, men här tror vi på att jobba med processen och målet. Därför har de som bor på Startstegets stödboenden tillgång till personalen så mycket som de behöver. Här ingår allt, inga tilläggstjänster”

- Gabriel, vd Startsteget

Placering görs enligt socialtjänstlagen av socialtjänsten. Stödet är individuellt och kopplat till den unges behov. Ofta sker en stegvis förändring från mycket stöd till allt mindre. Startsteget har också en legitimerad psykoterapeut och samarbetar med psykologmottagningar. Sådana insatser erbjuder vi även de som bor på våra stödboenden.

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.