Startsteget har egna stödboenden med personal på plats som hjälper till att skapa rutin i vardagen.

Vi arbetar med delaktighet så att de som bor på våra stödboenden är med och formar sin egen plan. Utgångspunkten är att alla människor har förmågan att fatta egna beslut men kan behöva hjälp i olika faser i livet. Det är där vi på Startstegets stödboende kommer in och vägleder i situationer som känns främmande, snarare än tar över. Målet är att lyfta egna styrkor på vägen till ett självständigt vuxenliv och integrering i samhället. Startstegets värdegrund värnar om alla människors lika värde och rätten till en tillfredsställande livssituation.

Starten till ett tryggt vardagsliv för unga

För att komma på fötter igen behöver vissa ett nytt boende. Våra stödboenden vänder sig till de som lever i en situation där de behöver trygghet i form av ett nytt hem. Startsteget har boenden på flera olika orter i Mellansverige där vissa bor själva i kallade ”satellitlägenheter” eller i kollektiv tillsammans med andra, detta i samarbete med socialtjänsten.

”Våra stödboenden passar de som är på väg att bli självständiga men behöver stöd på vägen, som en sista skjuts. Vi arbetar individuellt med varje individ för att nå dit och erbjuder dygnet runt-stöd”

- Gabriel, vd Startsteget

För vem?

Våra stödboenden riktar sig främst till ungdomar mellan 16–20 år som lever i en vardag som är konfliktfylld eller på annat sätt ohållbar hemma, som tidigare till exempel varit placerade för social problematik eller som ensamkommande till Sverige. När platserna inte är fyllda har vi även haft boende för personer äldre än 21 år.

Läs om hur det är att bo på våra stödboenden

Uppdragsgivare? Läs mer här

Några rader från våra referenser

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.