Så arbetar vi med öppenvård

Tillsammans arbetar vi för förändringar i rätt riktning för att skapa hållbara sociala livssituationer för individer och familjer, och erbjuder då bland annat familjebehandling, ungdomscoach och hemterapeutiska insatser. I ett kvalificerat kontaktmannaskap har Startsteget en kontaktperson som tar fram handlingsstrategier där vi planerar för metoder att lösa situationer i vardagen. Detta gör våra familjehemskonsulenter, som är utbildade beteendevetare och socionomer, med lång erfarenhet i ryggen.

När vi arbetar med hemterapeutiska insatser gör vi ”hemma hos-insatser” hos familjer där barn inte är placerade. Det är oftast barnfamiljer som vi stöttar upp, till exempel för att situationen inte ska leda till familjehemsplacering i framtiden. Vi vägleder och stöttar för att förändra livssituationen och skräddarsyr alltid våra insatser utifrån olika situationer, förankrade i BBIC behovsområden som utgår från Socialstyrelsens handbok med sju behovsmål:

BBIC "Barnets behov" uppdelat i sju behovsområden: hälsa, utbildning, känslo- och beteendemässig utveckling, identitet, familj- och sociala relationer, socialt uppträdande och klara sig själv.

Läs om våra verktyg i öppenvården

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.