Vår kompetens

Startsteget möter individer med varierande psykosocial problematik i alla åldrar. Därför är våra medarbetare antingen utbildade socionomer eller beteendevetare med många års erfarenhet av att arbeta med familjehemsplacerade barn och ungdomar – både kommunalt och i privat regi. Här finns kompetens inom ledarskapsträning för tonårsföräldrar samt ICDP steg 1, vilka är metoder som används för att stötta och handleda våra familjehem.

Vi gör vissa typer av utredningar och har personal som är steg 1-utbildad inom psykoterapi med inriktning affektfokus och KBT (kognitiv beteendeterapi), där arbetet blir mer ”hands on” med hemuppgifter för individer och familjer. Forskning visar att dessa utbildningar är stressreducerande och minskar risken för sammanbrott i våra familjehem. Vi har även personal som har grundutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi samt affektfokuserad psykodynamisk psykoterapi. Det innebär att vi har en mycket kompetent personalgrupp som kan stödja, handleda och ge behandling i samtliga behovsområden som individer och familjer kan ha.

Vi samarbetar med psykiatriker, psykologer och legitimerade psykoterapeuter, så psykoterapeutisk behandling ingår om det finns behov. Det behöver inte vara en psykoterapeutisk behandling utan vi utgår från individuella behov och möjligheter i samråd med uppdragsgivaren. Vi har också experter inom medicin som handleder oss.

Ta reda på mer om vår arbetsprocess här

Så här fungerar våra kvalitets- och ledningssystem

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.