Hur vi arbetar

Vi ger dygnet runt-stöd för våra familjehem som får en familjehemskonsulent kopplad till sig för att skapa relation med. För många barn och ungdomar kan det vara svårt att knyta an när de känner sig svikna av vuxenvärlden. Därför är det viktigt att den närmsta kretsen hela tiden är samma personer. Vi handleder och har regelbunden kontakt, minst en gång i veckan och ibland flera, beroende på hur det går. Många gånger kan det gå väldigt bra till en början, något som ibland kallas för ”smekmånaden”. Efter en tid när alla lärt känna varandra är det inte ovanligt att det uppstår konflikter i det påbörjade relationsarbetet. Men kontinuitet skapar lugn och tillit som är bra för relationen.

Vi på Startsteget blir som en gummisnodd i relationen mellan barnen och ungdomarnas biologiska nätverk och vill att det ska fungera så bra som möjligt. Hur det ska se ut gör vi en inledande plan för. Vi sköter också kontakten med uppdragsgivare som vi uppdaterar om hur det går, myndigheter och koordinerar övriga insatser för behandlingar.
Vi är främst verksamma i mellersta Sverige, som Uppland, Västmanland, Stockholm, Dalarna, Östergötland och Södermanlands län, i städer som till exempel Uppsala, Eskilstuna, Sala, Fagersta, Södertälje och Jönköping. Men tveka inte att höra av er om ni finns på andra platser så ser vi hur vi kan hjälpa er.

Så här fungerar våra kvalitets- och ledningssystem

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.