Startsteget

Startsteget vinner upphandling av stödboende för 16-20 år och vuxna!

Publicerad: 27 maj, 2022

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Startsteget vinner upphandling av stödboende för 16-20 år och vuxna!

Startsteget vinner upphandling av stödboende för 16-20 år och vuxna!

Roliga nyheter! Vi har en ny upphandling i hamn för stödboende under två års tid i Eskilstuna, Strängnäs, Flen, Gnesta, Katrineholm, Trosa och Vingåker med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Våra stödboenden i Södermanland riktar sig mot barn och ungdomar mellan 16–20 år och som stöd till vuxna från 21 år.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av er till Kirsi Karvonen via telefon 073-708 14 44 eller mejl kirsi@startsteget.se 
.

Snart slår vi upp portarna i Eskilstuna

Vi söker hyresvärdar och fastighetsförvaltare i Eskilstuna (och på andra orter) då vi utökar våra stödboenden. Med promenadavstånd till Eskilstuna centrum öppnar vi fyra platser i en fastighet på två våningar med 7 rum och kök på 200 kvadratmeter. Det går buss och tåg i nära anslutning och precis utanför finns grönområden, matbutiker och både förskola och skola. På samma tomt har vi också en fastighet på 100 kvadratmeter med tre rum och kök som blir stödboende för vuxna från 21 år och uppåt.  

Vad är ett stödboende?

Gabriel Yakoub, vd på Startsteget, berättar:

– Våra stödboenden är platser som passar de som är på väg till att bli självständiga i eget boende men behöver en sista skjuts. Vi arbetar individuellt för att nå dit genom kollektiva boenden, fullt möblerade och bemannade dygnet runt.
Startsteget har personal på plats som handleder och ger stöd. 


– Vi tillhandahåller både en samordnare som gör insatser runt klienten och även en kontaktperson som är direkt kopplad. På stödboendet får de till exempel hjälp med delar som veckohandling och schema för sina dagar. De kan också få hjälp med att söka arbete, ordna med en sysselsättning eller liknande. Vissa stödboenden jobbar med tilläggstjänster där de kopplar på ett visst antal timmar avsedda för klienten men för oss är det viktigare att fokusera på själva processen och målet, för vi jobbar stenhårt på att göra skillnad på riktigt och se till att våra klienter kommer framåt! Här har de som bor tillgång till personalen så mycket som behövs. Dygnet runt-stöd. Här ingår allt, inga tilläggstjänster, fortsätter Gabriel.

Startsteget har även tillgång till legitimerad psykoterapeut och samarbetar med psykologmottagningar. Sådana insatser kan erbjudas de som bor på stödboendet vid behov. 

Ta reda på mer om stödboende: