Jamina
Eklund

Samordnare

jamina@startsteget.se
072-381 78 13

Människorna är kvaliteten i ett företag och här på Startsteget finns det jag söker: man håller det man lovar och det är kvalitet hela vägen.

Startsteget erbjuder familjehem, stödboende och öppenvård

Jamina är samordnare hos oss på Startsteget. Hon är den som underlättar för våra familjer då hon till exempel är en hjälpande hand för att skriva in barn och ungdomar i skolan och sjukvården. Hon hjälper även våra familjehemskonsulenter med vissa bitar så att de kan fokusera på familjerna.

Har du alltid varit intresserad av människor?

Det har jag. Jag tycker om att jobba med människor och det behöver man för att jobba med detta, helt enkelt. Det handlar om att alla ska få det bästa och om att ha ett ”servicemind” påkopplat hela tiden för att allt ska klaffa. Vi vill ge så mycket hjälp som det bara går. Alla jobbar för det bästa för de som behöver stabila hem och vuxna som finns i ryggen.

Vad har du gjort tidigare?

Jobbat som ställföreträdande med uppdrag i många år och utvecklats med nya uppdrag där jag också fått insikt i bland annat socialtjänsten och familjehemsplaceringar. Sedan har jag pluggat i tre år inom Rättsvetarprogrammet med internationell inriktning och får nu vara en del av att bevaka barnen, se till familjens roll och serva för att se till att allting fungerar så smidigt som möjligt. Jag har bland annat också gått kurser inom socialrätt, handikapprätt och trafficking.

Hur är det att jobba på Startsteget?

Människorna är kvaliteten i ett företag och här på Startsteget finns det jag söker: man håller det man lovar och det är kvalitet hela vägen. Ett företag som kompetensutvecklar och vill att personalen ska må bra för att kunna ge familjehemmen, barnen och ungdomarna en positiv bild. Mycket jobb är självständigt men vi är ett team. Här finns alltid stöttning när man behöver och vi samlar kompetens i varje ärende så att det blir bra.

Det är roligt att vara en del av en verksamhet där det händer mycket och som växer – men inte för fort. Här finns det möjlighet att utvecklas tillsammans med ett trevligt gäng där det är högt i tak. Ju mer du trivs på ett jobb, desto mindre jobbigt blir det och medarbetarna ger av sig själva. Det tror jag att de vi träffar känner. Vi tar oss alltid tid och finns för deras skull. Mycket handlar om relationsbyggnad. Alla här har ett stort hjärta. Gabriel och Kirsi sprider positivitet. Hur de bygger upp företaget genomsyrar hela verksamheten. Positivitet, kvalitet och service är inget du kan utbilda dig till – det är något du har eller inte. Och det måste man ha för att vara här och matcha gruppen och tanken kring hur Startsteget ska vara.

Tillsammans kan vi ge barn och unga bättre förutsättningar i livet och ett tryggt hem. Varje dag, dygnet runt.

Våra stödboenden ger en stabil grund för unga att växa och utvecklas. En trygg plats som gör skillnad.

Vår öppenvård stärker individer och familjer att ta kontroll över sina liv. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid. 

Rulla till toppen