Gharib
Issa

Familjehemskonsulent

gharib.issa@startsteget.se
072-394 17 65

Mitt intresse och ständiga nyfikenhet på individers olika levnadsvillkor har alltid fångat mig, det är stora frågor där man behöver ägna en stor del av tankeverksamheten för att kunna stöta och blöta dessa frågor.

Startsteget erbjuder familjehem, stödboende och öppenvård

Gharib har alltid haft ett stort intresse för samspelet mellan människor och samhället. Han har arbetat inom en rad olika offentliga verksamheter och har gedigen praktisk kunskap om människor som befinner sig i utsatta situationer.

Hur ser din roll hos Startsteget ut?

Min roll hos Startsteget som familjehemskonsulent för mig tillbaka till min första tanke att arbeta med barn och unga på något sätt. Jag har alltid tänkt i mina professionella roller att insatsen för en utsatt människa ska börja så tidigt som möjligt, varför ökar sannolikheten för att nå största möjliga påverkan. Tyvärr ser det inte alltid så ut av olika anledningar.

Hos Startsteget får jag utrymme att kunna påverka de placerade barnens och ungas liv åt det positiva hållet, genom att stötta och handleda familjehemmen i deras roll och finnas där för dem längs vägen. Alla våra familjehem får den tiden de behöver och vi anpassar handledningen och stöttningen efter deras behov.

Vad är det som engagerar (inspirerar) dig att arbeta med frågor som rör familjehem?

Mitt intresse och ständiga nyfikenhet på individers olika levnadsvillkor har alltid fångat mig, det är stora frågor där man behöver ägna en stor del av tankeverksamheten för att kunna stöta och blöta dessa frågor. Att just få kunna vara en del av att påverka individers liv i rätt riktning gör mig genuint glad och fylld med energi. Får barnet/ungdomen rätt hjälp i rätt tid då behöver inte denne hamna i nästa institution.

Det är den lilla skillnaden i vardagen som kan ha stor verkan i framtiden, där vi på Startsteget är med och bidrar med kvalitativ hjälp och stöd för våra familjehem som återspeglas på barnet/ungdomen som kan komma att vara nästa Zlatan Ibrahimovic eller Magdalena Andersson?

Vilka förväntningar har du på Startsteget?

Det som gör att Startsteget sticker ut från mängden är just betoning på kvaliteten. Det är något som inte tummas på. Kvaliteten gäller inte bara de tjänster som Startsteget erbjuder utan även andra frågor såsom personalfrågor samt arbetsmiljön.

Att arbeta kvalitativt och inte kvantitativt är något som klingar väl med min person, gör man något då ska det vara helhjärtat och något man ska vara stolt att stå för. Det förutsätter att utrymme och möjlighet ges, något Startsteget är generösa med!

Tillsammans kan vi ge barn och unga bättre förutsättningar i livet och ett tryggt hem. Varje dag, dygnet runt.

Våra stödboenden ger en stabil grund för unga att växa och utvecklas. En trygg plats som gör skillnad.

Vår öppenvård stärker individer och familjer att ta kontroll över sina liv. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid. 

Rulla till toppen