Förstärkt familjehem

Familjehemmen blir en del i ett professionellt team runt barnen och ungdomarna. Det är många barn och ungdomar som behöver bli en naturlig del av en ny familj. Vi ser till att våra familjehem får rätt stöttning och hjälp.

Från oss på Startsteget har barn, ungdomar och familjehem alltid stöd, tät kontakt och samlad kompetens för livet i helhet. Detta för att familjerna ska kunna fokusera på barnet och inte rodda mer än de behöver runt om. Vi finns tillgängliga som bollplank så ofta familjehemmen behöver. Jämfört med traditionella familjehem har vi ytterligare resurser, en hel arsenal med stöd att tömma från vår sida, och även en barnpsykolog som våra familjehem kan få professionell handledning av. Många barn har tidigare upplevelser som är jobbiga att hantera.

När vi pratar om förstärkt familjehemsvård kopplar vi tydligt ihop psykiatri med socialt arbete. Vi jobbar också med utmanande uppdrag, coachar ungdomar och har en fot inom öppenvården där vi ger stöd till familjer i hemmet (så kallad familjebehandling).

Läs om hur vi arbetar med tredelat ansvar

Läs om vårt stöd till våra familjehem

Svar på vanliga frågor om familjehem

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.