Familjehem hos Startsteget

Vi förenklar starten för familjehem men är sedan med er längs hela vägen också. Vi ser till att du har det stöd du behöver för att kunna fokusera på att bygga på en relation som är pålitlig, ömsesidig och kärleksfull – på lång sikt. Passar det dig? Ta steget tillsammans med oss!

”Om jag kan vara med och bidra till att ett enda barn får det bättre i ett nytt hem så vore det tillräckligt för mig. Våra familjehem räddar liv, minnen och ungas vardag.”

- Gabriel, vd på Startsteget

Alla barn har inte turen att växa upp i trygga hem. Ungefär ett barn i varje klass blir familjehemsplacerat i Sverige. Barn väljer inte sina familjer, sammanhang eller liv. Men du kan välja att bli en stabil, vuxen förebild för de som saknar. Trygga hem och famnar att landa i. En vuxen som sätter gränser och visar att ”jag står kvar”.

Många funderar men vågar inte ta steget – vi vill förenkla det. Men vi jobbar med komplexa situationer, och våra familjehem måste vara medvetna om att det kan vara tufft, samtidigt som det också är väldigt belönande. Det finns många barn som blivit svikna av vuxenvärlden och kan ha svårt att knyta an. Därför söker vi familjehem som är redo att vara den trygga punkten och bygga relation över tid. Från oss på Startsteget har du en familjehemskonsulent som finns tillgänglig dygnet runt. Du ska alltid veta var du vänder dig – och tveka aldrig. Vi lär känna varandra, har nära kontakt och ger det bästa möjliga stödet till hela familjen för att barnen och ungdomarna ska kunna utvecklas och växa.

Passar ni som familjehem?

Läs om hur ni ansöker för att bli familjehem

Svar på vanliga frågor om familjehem

Kontakta oss

Fält markerade med en * är obligatoriskt

Välj ditt ärende *

Tack, ditt meddelande är nu skickat!
Oj, nu gick något fel. Vänligen kontrollera formuläret

Datapolicy & Cookies

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personliga uppgifter på bästa sätt.